„Noii Golani” la Sighet

17 membri și simpatizanți ai grupului „Noii Golani” s-au întrunit la Sighet, sâmbătă, pentru a vizita Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței și pentru a pune la punct anumite detalii în cadrul unei ședințe.

Explorarea memorialului a reamintit necesitatea studierii istoriei, în general, și a perioadei comunismului, care ne mai „calcă pe urme” și despre care ni se ascund destul de multe, în particular. De altfel, nu trebuie uitat faptul că și atitudinea față de evenimentele din zilele noastre, pe care fiecare dintre noi o ia, contează.

Este inutil să povestim cu ce se mănâncă această temniță-muzeu: trebuie să mergeți voi înșivă într-acolo. În primul rând, impresiile cuiva  nu pot înlocui realitatea niciodată. În al doilea, este vorba de o colecție întreagă de obiecte din acea perioadă plus multe texte explicative (în acest sens, este o idee să dedicați ceva mai mult timp pentru vizite).

Golanii s-au bucurat și de o plimbare prin Cimitirul Vesel de la Săpânța, care ne-a făcut să reflectăm asupra modului în care privim moartea.

Promenadele n-au fost singurele noastre îndeletniciri. Seara a urmat o ședință, unde s-au discutat câteva chestiuni pe care ne vom axa în acest an (un raport mai detailat va fi postat, cât de curând, pe forum), după care am stat la un pahar de vorbă (și râs).

În fine, vrem să spunem că a fost remarcată importanța unor astfel de deplasări pentru grup. Pe lângă faptul că avem oportunitatea de a vizita locuri memorabile și de a afla lucruri noi, este un bun prilej de a comunica față-n față. Or, statul la povești nu este deloc un lucru de neglijat într-un grup.

Prin urmare, așteptăm să ne revedem în 27 martie, la Chișinău, apoi și în alte locații.

Curaj!

PS: rog persoanele care au mai făcut  poze să mă anunțe, în vederea adăugării în arhivă.

Reclame

Un răspuns to “„Noii Golani” la Sighet”

  1. noiigolanisibiu Says:

    Uitasem să indic întâmplarea cu piesele cântate pe străzile Sighetului. Rog pe cineva care a fost acolo să scrie mai detailat episodul.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s