Solidari cu generația care nu știe de supunere oarbă

Membri și simpatizanți ai grupului „Noii Golani” Sibiu au marcat trecerea unui an de la evenimentele din aprilie 2009 și au aprins lumânări în memoria victimelor din 7 aprilie.

Lumea s-a adunat în fața Memorialului Eroilor Revoluției din decembrie 1989, unde a scris,  cu ajutorul lumânărilor, cuvântul „LIBERTATE” și a plasat versurile piesei „Cereți-vă drepturile”, amintind motivația celor care-au protestat la Chișinău.

Discursurile care-au urmat s-au coagulat în jurul mesajului „Moldova ne doare”, vorbindu-se despre necesitatea înțelegerii celor întâmplate acum un an și despre dorința de a cunoaște adevărul. Doamna Iuliana Cruciat, participant la Revoluția din ’89, a  făcut o paralelă  între cele petrecute în 2009, în Basarabia și cu 20 de ani în urmă, în România. Dumneaei a menționat faptul că nici acum nu se știe tot ce a fost în decembrie 1989 și va trebui să treacă timp până vom primi răspunsuri la unele întrebări ce țin de lupta pentru drepturi de anul trecut. Contează, însă, faptul că nu ne pierdem interesul, conform spuselor dânsei.

Câțiva membri simpatizanți ai grupului „Noii Golani” Sibiu au desfășurat acțiuni de comemorare și la Alba Iulia. Astfel de activități au avut loc în 33 de orașe ale României, inclusiv în dreapta Prutului.

Îndemnăm tinerii, indiferent de unde sunt, să rezerve câteva clipe pentru a se întreba: fac parte și eu din rândurile generației care nu știe de supunere oarbă?

Reclame

2 răspunsuri to “Solidari cu generația care nu știe de supunere oarbă”

  1. Noii Golani » Blog Archive » FOTO / Pe 7 aprilie am aprins o lumânare în peste 30 de orase româneşti Says:

    […] * Sibiu ( în faţa Casei de Cultură – la monumentul eroilor din decembrie 1989); […]

  2. vladimir Says:

    noi nu uitam noi vrem dreptate BPR


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s