Vernisajul expoziţiei a trezit spiritul civic al sibienilor

Miercuri, 15 septembrie a avut loc deschiderea expoziţiei de fotografie „Salvaţi Roşia Montană” în corpul B al Bibliotecii ASTRA din Sibiu. Peste 50 de persoane au urmărit proiecţia filmului „Noul Eldorado” în regia lui Tibor Kocsis pregătit de organizatori.

Situaţia localităţii Roşia Montană ce ar urma sa fie strămutată dacă investiţia propusă de firma canadiană Gold Corporation s-ar concretiza, impactul asupra mediului, soluţiile pe care le oferă compania investitoare peste 17 ani când exploatarea minieră se va încheia iar aceştia vor părăsi zona, alternativele care există în acest moment dar şi alte probleme au fost dezbătute de cei prezenţi. Importanţa discuţiilor a facut ca acestea să se prelungească mult peste timpul pregătit de organizatori astfel că doar închiderea bibliotecii la ora 20.00 a oprit pentru moment şirul argumentelor cu care participanţii la discuţie şi-au susţinut poziţia. Dezbaterea a continuat neoficial şi în faţa bibliotecii între tinerii prezenţi şi reprezentantul Gold Corporation, Cătalin Hosu, prezent la vernisajul expoziţiei.

Ne cerem scuze celor care mai aveau ceva de spus şi din cauza timpului scurt nu au reuşit, dar vă invităm luni, ora 17.00 în aceeaşi locaţie pentru a continua dezbaterea împreună cu invitatul Denis Memet, voluntar în campania „Salvaţi Roşia Montană”.

fotografii: dan tomozei, ada, adrian

Anunțuri

Un răspuns to “Vernisajul expoziţiei a trezit spiritul civic al sibienilor”

  1. Proiecţie de film şi expoziţie foto despre Roşia Montană la Sibiu | Lupta pentru Roşia Montană Says:

    […] de fotografie continuă la Sibiu. Fotografii de la vernisajul de pe 15 septembrie pot fi văzute aici. Luni, 20 septembrie, va fi o dezbatere de la ora 17. Mai multe informaţii se găsesc […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s