Sibienii au sărbătorit Marea Unire la Alba Iulia

Peste 50 de tineri sibieni, membri ai grupului Noii Golani, prieteni sau studenţi – un număr însemnat din Basarabia – de la facultăţile din Sibiu s-au deplasat organizat la Alba Iulia de 1 Decembrie pentru a celebra 92 de ani de la Marea Unire ce s-a realizat la începutul secolului trecut în „Cetatea Alba Carolina”. Aceştia au plecat în zorii zilei cu microbuze sau cu trenul întâlnindu-se la ora 8 cu alte grupuri de tineri sosiţi din toată ţara. Împreună au înfruntat vremea ploioasă şi rece de început de iarnă şi au făcut ca zidurile cetăţii să răsune de  cântece patriotice printre zecile de steaguri tricolore fluturate cu mândrie.

Sub un program organizat din timp de grupul Noii Golani, tinerii au participat la ceremoniile de depunere a coroanelor la statuile lui Ion I.C. Brătianu şi Iuliu Maniu în jurul orelor 9 afişând bannere şi mesaje împotriva clasei politice româneşti de astăzi dar şi pro Unire cu Basarabia şi s-a scandat „Basarabia e România”, ,,Același sânge, aceeași țară români am fost cu toţii odinioară.”, ,,Trăiască și-n florească Moldova, Ardealul și Țara Românească”, etc.

Un moment special a fost reprezentat de depunerea unei coroane la bustul lui Grigore Vieru din partea grupului Noii Golani. Aici s-au recitat poezii de catre tineri basarabeni şi s-au cântat melodii scrise de marele poet născut dincolo de Prut pentru soții Teodorovici, precum „Eminescu” sau „Pentru ea”.

Mulţimea s-a deplasat apoi spre Platoul Romanilor din faţa catedralei pentru a aduce onor Tricolorului. Oameni de toate vârstele au cântat în jurul unui drapel roş’-galben-albastru imens.

Nu au lipsit apoi turul cetăţii Alba Iulia, vizionarea paradei organizate de către autorităţile locale – unde  a fost afişat mesajul „CU TRUPUL ÎN ALBA IULIA/ CU SUFLETUL ÎN BASARABIA” – precum şi Hora Unirii care a fost extinsă de zeci de trecători. Întoarcerea noastră, a sibienilor, din jurul după-amiezei a fost „programată” de aceeaşi ploaie rece care ne-a însoţit toată ziua însă toţi cei care au ales să fie la Alba în această zi sfântă au părăsit cetatea Marii Uniri cu acelaşi entuziasm pe care îl aveau la orele dimineţii.

Alte poze:

Adrian Brătoiu

Reclame

3 răspunsuri to “Sibienii au sărbătorit Marea Unire la Alba Iulia”

 1. otonis Says:

  Fain !! 🙂
  La multi ani, Romania Mare !!

 2. Sibiul sărbătoreşte 1 Decembrie 2011 la Alba Iulia « Blogul grupului de acţiune "Noii Golani" Sibiu Says:

  […] întâlni cu români din toate colţurile ţării va fi Obeliscul lui Horea, Cloşca şi Crişan. Anul trecut la Alba Iulia peste 50 de sibieni au sărbătorit Marea Unire de la 1918 alături de fraţii români din stânga […]

 3. Sibiul sărbătoreşte 1 Decembrie 2011 la Alba Iulia | Peluza Sud Sibiu Says:

  […] întâlni cu români din toate colţurile ţării va fi Obeliscul lui Horea, Cloşca şi Crişan. Anul trecut la Alba Iulia peste 50 de sibieni au sărbătorit Marea Unire de la 1918 alături de fraţii români din stânga […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s