Acasă la Goga

1 aprilie a reprezentat un prilej deosebit de a rememora „poetul pătimirii noastre” născut pe meleagurile Mărginimii Sibiului, la Răşinari, şi chiar de a vizita casa memorială situată foarte aproape de locul în care s-a născut un alt mare filozof şi scriitor român, Emil Cioran.

Prin amabilitatea unuia dintre nepoţii poetului, domnul Dinu Bucşan aflat la Răşinari în aceste zile şi a doamnei Iulia Cruciat am putut vizita întregul muzeu memorial, altfel închis publicului larg. Un loc pe cât de simplu, pe atât de mistic şi autentic care te captivează instantaneu şi te trimite în urmă cu mai bine de un veac. Amănunte despre viaţa lui Goga, descrierea fotografiilor de familie alb-negre ce se păstrează ca odinioară, mobilierul sau biblioteca personală au completat imaginea acelor vremuri şi ne-au făcut mandri de existenţa acestei istorii vii la câţiva kilometri de Sibiu. Dar cum fotografiile vorbesc de la sine, urmăriţi mai jos un scurt reportaj foto de la aniversarea a 130 de ani de la naşterea poetului Octavian Goga.

Această prezentare necesită JavaScript.

Din păcate acest muzeu este închis în marea majoritate a anului, putând fi vizitat doar în prezenţa unei rude a familiei Goga sau de 1 aprilie, la aniversarea poetului.

Adrian Brătoiu

Reclame

Un răspuns to “Acasă la Goga”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s